10. mars 2011

Nytt triks på gang.

Heisann.
Jeg holder nå på å lære hundene et nytt triks. Det er helt tullete og helt fullstendig uten mening. Bortsett fra at vi har det morro underveis i treningen. Bare det å lære noe nytt er givende for hundene. De elsker å bryne hjernen og lære noe nytt.

Dette trikset går ut på at hunden sitter foran meg, jeg bøyer for eksempel høyre kne, Da tar hunden sin venstre labb på det kneet, Så bøyer jeg venste kne og hunden tar sin høyre labb på kneet. Jeg har tatt film av det, slik at en kan få se. .

Går jo og tenker på at jeg burde ha vært med på et kurs i freestyle, synes det ser så spennende ut. Kanskje et slikt triks kunne egne seg i en freestyle koregrofi.

Bare en løs tanke. Uansett så ser jeg at det er en øvelse som er lett å lære inn.

Men Robin sliter en del, men det er mest på det praktiske plan. Han klarer ikke holde ballansen mens han løfter opp labben. Rent merkelig å se. For bare noen få år siden var han en balanse kunster etter mine begrep, kunne gå relative lange strekk på bakbeina og sitte bamse (Med forkroppen opp fra bakken.) Alderen har tydelig satt sitt preg. Jeg har pørvd å gjøre den øvelsen lettere for ham, ved at jeg sitter på gulvet og letter kneet noen centimeter opp fra gulvet.
Han er litt fastlåst i å bare bruke høyre fot. Men ser absolutt en framgang. Noen ganger er han riktig flink. Men så husker han ikke hva han gjorde da han fikk belønning sist, og vi må begynne helt forfra igjen. Det er nok demensen som spiller et avgjørende trekk der. Han har som kjent fått diagnosen dement. Og det ser en spesielt på nyinnlæring. Men han vil så gjene, så jeg prøver mitt beste å tilrette legge så godt jeg kan og gjøre det så enkelt at det blir vanskelig å gjøre feil. Og vi skal nok komme i land med den øvelsen også hos ham.
Vil bare ta litt lenger tid. ;-)

1 kommentar:

Gunn sa...

Hei hei måtte inn å snike litt etter du etterlot spor i bloggen :)

For noen herlige hunder da! Og så mange kule triks.