5. aug. 2011

Rundering med fastbitt.

I dag har jeg introdusert Zanto til et ordentelig fastbitt i runderingen. Tidligere har jeg brukt løsbitt, og sist treningsøkt fikk Zanto prøve seg på en fille i halsbandet som har fungert som et fastbitt i årevis for Robin. Jeg måtte gå over til fille framfor et ordentelig bitt når jeg trente rundering med Robin. Noe som har fungert utmerket. Grunnen til at jeg gikk vekk fra den ordentelige bittet av lær, var at når Robin løp i runderins løypen, dunket lær bittet lett mot ham og minnet ham om at bittet var det og dermed hente det i blandt at han kom med feilmeldinger. Det vil si at han grep i bittet uten å ha funnet noen.

For når hunden holder i bittet når den kommer tilbake til meg, så er det en informasjon til meg at hunden har funn. Og da skal hunden vise meg hva den har funnet. Men når hunden holdt i bittet uten å ha funn, så ble det naturlig nok temmelig vanskelig for oss begge. Han hadde ikke noe å vise meg, og jeg forstod ikke hvorfor han ikke ville vise funnet. Så vi gikk over til fille i stedet. Den dunket ikke mot hunden og minnet ham ikke om at bitte hang i halsbandet. Og dermed ble det slutt på feilmeldingene og problemet var løst.

Men siden rundering er en temmelig krevende øvelse å legge ut når man trener hund mutters alene, så har det blitt mindre runderings trening etter Zanto kom til oss. Noe har det blitt, men ikke så mye som tideligere, så Zanto har ikke fått lært så mye som det Robin kunne på hans alder i rundering. Men nå har vi altså så vidt begynt med fast bitt.

Spennende å se utviklingen hans. For noen dager siden var det hans første omgang med fastbitt fillen som Robin brukte. Og i dag gikk vi over til å bruke lær remsen, det ordentelige bittet. Og han tok overgangen så fint. Tørrtrente litt på helt kort hold før vi økte avstanden gradvis etter som jeg følte meg trygg på at han kjønte poenget.

Og i dag har han løpt to løyper med fire funn, og gjort en strålende jobb. Tanken min nå er at vi snart må introdusere ham til blindslag. Og da vil jeg i en kort overgans periode gå tilbake til løsbitt igjen, for å unngå at han kommer med feilmeldinger, noe som er ikke så uvanlig når man introduserer hunden til blindslag. (blindslag betyr at man sender ut hunden uten at det er noe å finne, så hunden må løpe tilbake uten funn.)

Her er videoen fra forige runderings økt. (Ikke dagens.)
http://www.youtube.com/watch?v=bYK08iEmR5g


Men er så fornøyd med utviklingen i dag. Hadde også litt finpussing på freestyle treningen i dag. til den sangen tango for to. Ser at han sliter med å sitte så lenge i bamse stilling. Så det er noe vi må trene litt mer på, for å bygge opp mer musklatur i ryggen, Vurderer også å redusere tiden han sitter bamse. Men ser helt tydelig at det er det svakeste punkte i korografien.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tårene triller.. så flink hund !!

Klem fra Lilleba

Anonym sa...

Jeg blir like fasinert hver gang !!
Flinke hunden :)
Klem fra Lilleba