18. aug. 2011

Videre utvikling av runderings øvelsen.

I går hadde vi en flott treningsøkt i rundering.
Vi begynte med fastbitt direkte. Det var nok litt for brått. Jeg burde nok ha repitert litt på forhånd. Men Zanto som ikke fant løsbittet ved jakken, tok like godt hele jakken med seg ned til meg. Det er gutten sin som finner løsninger. Men selvsagt kan det ikke belønnes. Men tok video opptak av det.

Tipset ham om at han hadde brinkobbelet koblet fast i halsbandet før jeg gjorde et nytt forsøk på kort avstand. Da taklet han det helt fint.

Så gikk vi tilbake til løsbitt og sendte ham ut på et blindslag (sender ham ut uten at det var noen på den siden av veien. ) Han løp ikke langt nok ut i terrrenget syntes jeg, så jeg ropte ut og han var lydhør og lot seg dirigere lengre ut i terrenget, det synes jeg var veldig bra.
Det som  kan være problemet når en sender hunden ut på det første blindslaget, er at de er så fastlåst i å finne noe, at de ikke er villige til å komme inn uten funn. Derfor var jeg kjempe begeistret da jeg så han snudde straks jeg ropte hans navn, og kom settende som en rakett.
Jeg sendte han direkte tvers over veien og ut i terrenget på den andre siden hvor han ville finne jakken og løabittet.
Det gikk veldig bra. Er veldig fornøyd med hans første blindslag. Så vi ga oss der mens leken var god.Her er en video av gårs dagens treningsøkt.

1 kommentar:

Husfruen of Hilltop House sa...

Så flink han er! Morsomt å se hvordan han har det moro.