24. feb. 2014

Fordel med Krøll hale i by miljø

Fordeler med krøll hale i by miljø.
Da jeg hadde med Kaiza til Bergen nå sist, så jeg virkelig fordelene med å ha krøll hale på hunden. Noe jeg ikke har tenkt på før.
Når vi var på offentlig toalett, så går jo veggene ikke helt ned til gulvet. Det vanlige problemet da er at for eksempel Zanto sin hale, som er en rett hale, kommer inn i nabo båsen, og en må stadig passe på å få den inn i rett bås, så ikke vedkommende i nabo båsen tråkker på halen.
På buss når en får hunden inn mellom setene må en passe på at halen ikke kommer ut i midtgangen, Er det mye folk og en må stå i midtgangen må en se til at hunden ikke setter seg, for da er det fort gjort at noen tråkker på halen som stikker ut. Eller at en må selv stå bak hunden slik at det ikke er noen andre som kan få tråkket på hundens hale.
Og en må passe på at halen ikke kommer i klem i dører når en går ut og inn av butikker og heiser. Halen stikker alltid ut når hunden sitter og en må alltid ha et våkent øye for å forhindre at noen tråkker på den i vanvare.
Men hunder med krøll hale har ikke det problemet, I hvert fall ikke Kaiza. Når hun sitter er halen fint krøllet opp inntil ryggen. Så det er ikke fare for klemming i dører eller at noen vil tråkke på den. Halen holder seg i samme toalett bås som hund og eier, og går heller ikke ut i midtgangen på bussen. Så nå etter å ha hatt både krøll og rett hale, så vil jeg si at krøll er best. Før jeg fikk en hund med krøll hale syntes jeg ikke krøll var så pent. Likte best den rette glade halen. Men alt er en vane sak. Nå ville jeg ha savnet Kaiza sin krøll om den ikke skulle være krølla mer. Og det er ikke å komme fra at krøll hale kan være praktisk. og mye mer avslappende i by miljøet i hvert fall.
 
 
Her er en film fra byturen med Kaiza.

1 kommentar:

Anne Britt sa...

Har en krøllhale, så får jammen den være bra nok, sier nå jeg.Og PRAKTISK! Helt klart.Gode vårønsker til deg og hundene.