1. nov. 2011

Den første klosse treningen

Nå har jeg så vidt begynt å trene Zanto på klossene. Er veldig spent på hvordan det vil gå.


Forløpig vil jeg prøve å lære ham 2 tallet. De enkleste tallene tror jeg vil være 0 og 1. Derfor vil jeg begynne med noe som ikke er så enkelt, slik at de andre tallene vil føles lettere når vi begynner med dem.

Til nå sitter jeg rolig med en kloss i hver hånd og klikker under fingeren . En av klossene er tallet to, den andre hånden varierer mellom kloss med firetallet og sekstallet.

Så bytter jeg klossen slik at totallet er i høyre og i blandt i venstre hånd.

Bare klikker når han tar nesen borti to tallet. Sier ikke noe. Bare roser når han tar nesen borti to tallet.

Så nå har han begynte å få en slik glidende hodebevegelse og tok nesen borti konsekvent begge klossene. Så nå har jeg begynt å legge klossene på gulvet og bytter i blandt plassen på to tallet og den andre tallene. Bare når han viser intresse for to tallet blir det klikk og belønnoing.

Forløpig ser jeg ikke at han helt har fattet poenget. Først trodde han tydelig at det var plasseringen av klossen som var poenget. Men virker som harn kjønner nå at det er noe annet jeg er ute etter, men ikke hva. Men han er så ivrig og jeg kan formelig se at han tenker. Trener bare i økter på rundt 20 sekunder før vi har en god og lang pause. Har hatt tre ganger tre omganger av omtrent 20-30 sekunders treningsøkter. Det er mer enn lang nok tid når vi introduserer noe nytt. Men som han glitrer i øynene. Han virkelig tenker og prøver å finne ut hva som er nøkkelen til klikkene. Er så spent på om dette er realistisk å få til. Når vi kommer litt lenger skal jeg ta videoklipp og bilder. Så dere kan få se. :

Ingen kommentarer: